top of page
Oktober 2022
35348077_975074169337199_280929615507305

GEERT MOERINGS

Mede Eigenaar

Geboren en getogen in Oud Gastel. Op het landbouwbedrijf van zijn ouders waren al vroeg pony's en later paarden. Geert en zijn broer Jan hebben tot hun 18e pony gereden.
Na zijn 18e is hij bij de paarden gestart met Olivier, een super leerpaard. Ondertussen hadden zijn ouders al enkele jonge paarden op stal en fokten daarmee een veulentje. In 1987 is Esther op stal gekomen als jaarling. Esther is op zijn 3e zadelsmak gemaakt en ingereden door een goede vriend, Geert had nog andere paarden ter beschikking uit de eigen fokkerij. Toen Esther Z startgerechtigd was heeft Geert haar overgenomen en daarmee is de liefde voor deze stam begonnen. Haar oudste dochter Ilona liep toen ook al Z en haar karakter was super.

Intussen kreeg de fokkerij meer en meer betekenis en werd de akkerbouw iets geminderd en de veehouderij afgebouwd. Met de komst van de rijhal heeft het sport gedeelte meer mogelijkheden gekregen.

Geert is vaste deelnemer op de Brabantse kampioenschappen en op de KWPN /KNHS kampioenschappen. Hij heeft intussen 8 keer deelgenomen aan het WK Jonge springpaarden in Lanaken.

Tevens is Geert al meerdere malen op Indoor Brabant, Jumping Amsterdam en Jumping Mechelen gestart. 

Contact
bottom of page